Добре дошли в Yu-Gi-OhDM моят сайт за Ю-Ги-О

Новини

Здравейте тук ще се исписва всичката информация достигнала до мен за светът на Ю-Ги-О.
Ето и новина номер 1.Миналата 2010 беше създадена най новата игра за Ю-Ги-О на компютър.Тя се казва "World Championship".Излезе на 18 февруари 2010 година.Играта е за Nintendo но става и за компютър.
Ето и снимчица.
Ето и новина номер 2.Интервю с великият създател на анимето и играта с карти,Казуки Такахаши.Това е буквален превод.
Интервю:

Час:
Откъде започнахте?

Takahashi: Като дете, винаги съм харесвал да рисувам. Но чак като станах гимназист се опитах да се поставя действително една манга (история) Аз публикувх първата си преди 20 години. Това беше филм комедия за гимназия, и тя беше пълен
неуспех . После продължих с една, коята беше против борбата, която също беше провал. Аз наистина необичам да мисля за това.

Час: Как ви дойде идеята за Ю-ГИ-О?

Takahashi: Аз винаги съм бил обсебен от игри. Със сигурност като дете, и дори и днес, както и блесджек и бордни игри като Скотланд ярд. В играта, играчът се превръща в герой. И това е основната предпоставка за Ю-ГИ-О. Главният герой, Yugi, е слабо и малко момче които се превръща в герой, когато играе игри.

Час:
В началото на епизода, Юги играе цялото разнообразие от игри, някои с играчки, други с различни приспособления. Но Мангата не постигна успех, докато не представихте играта с карти.

Takahashi:
Това е така. Първоначално, бих планирах постепенно премахване на конкретната игра в два епизода. Но отговора, който получихме от читателите беше огромен. Шонен Джъмп започна да интервюира всички тези деца които искаха да знаят повече за играта - как да я играят, от къде биха могли да си я вземат. По това време децата не се впускаха да играят игри с карти, падаха си повече по видео игри. Но е много по-вълнуващо да се биеш срещу срещу човешко същество, докато го гледаш в очите, отколкото да играеш с една машина. Разбрах, че попаднах на нещо, затова започнах да се концентрирам върху играта на карти
.
Час:Трудно е да измислиш уникални създания за карти, всяка със собствен набор от силни и слаби страни? Чух, че сте създали някъде около 700.

Takahashi: Спрях да ги броя, но мисля, че са някъде около 1000. И, да трудно е. Не съм сигурен колко още съм запазил в себе си . Но всички момчета обичат чудовища, и аз не съм по-различен, така също е и много забавно. Това което се опитвам да направя е да нагодя съществото към качествата на героя играещ картата. Така например, Кайба, най-големият противник на Юги е подъл и порочен, и затова картите му са като него.

Час: Коя ви е любимата?

Takahashi: Синеокият Бял Дракон. Това е първата карта, която представих и затова , има особено значение.

Час: Ю-ГИ-О е бил наречен Следващият Покемон. Какво го превърна в такъв чудовищен хит?

Takahashi: Важното за играта с карти е това, че неможеш да я играеш сам. Вие трябва да играете с приятели. Това е начина, по който се разпространява: едно дете казва на друго, нека игрем Ю-ГИ-О. Що се отнася до манга историята , мисля, че всички деца мечтаят за Хеншин - способността да се превърншеш в нещо или някого, другиго.Хеншинът на Юги по подразбиране е непобедим играч с голям външен вид ( за дете) . Присъства също и мистерията около игрите и героите върху картите. Децата харесват и това.

Час:
Как мислите, че американците ще реагират на Ю-ГИ-О?
Takahashi: Историята се концентрира върху живота на един нормален японски ученик, така че не съм сигурен дали ще разберат всичко . Но и тук е основното нещо, искам да разберат: ако се съчетае yu в Yugi и jo в Jounouchi (Най-добрият приятел на главния герой), ще получите думата yujo. Yujo в превод на английски означава приятелство, но е действително по-мощно, от това!. Ако американските деца усетят силното чувство на приятелство между героите в историята, ще се радвам.

 
Авторът

Име:
Казуки Такахаши(Kazuki Takahashi)
Рожденна дата: 4.Октомври.1961(Токио)

Още в тийнейджърска възраст авторът на "Yu-Gi-Oh!" е възхитен от
комиксите и рисуването... През 1991 дебютира в най-продаваното японски списание - "Shonen Jump" . След два провала обаче през 1996 издава най-големия си успех до момента : "Yu-Gi-Oh!". През 2000 се появява и по телевизията и се превръща в хит за една нощ.

След появяването на серията последваха многобройни видео игри, задълбочени информации за феновете и една особено популярна Trading Card Game(TCG)

Изпрати
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg